Sigmax Field Service Solutions

By TOPdesk

Price Paid
Hosting availability SaaS, On-premises
Consultancy Required

Description

TOPdeskConnector van Sigmax
U gebruikt TOPdesk voor registratie van incidenten. Hiermee borgt u dat het probleem van de aanmelder snel en volledig geregistreerd wordt zodat u informatie heeft om het probleem op te lossen. Voor het oplossen van het in TOPdesk geregistreerde incident kan uw behandelaar Connect, de field service oplossing van Sigmax, gebruiken.

TOPdeskConnector
Om realtime de synchronisatie tussen TOPdesk en Connect te realiseren, kunt u de TOPdeskConnector van Sigmax gebruiken. Via deze connector wordt, zodra aan de door u gestelde voorwaarden voldaan is, een bezoek aangemaakt in Connect. In dit bezoek staan alle relevante gegevens (en bijlagen) die in TOPdesk vastgelegd zijn. Hiermee heeft de behandelaar alle relevante informatie om het probleem op te lossen te allen tijde bij de hand.

Indien een incident niet met één bezoek opgelost kan worden, zorgt Connect ervoor dat het incident aangevuld wordt met de gegevens van de vervolgbezoeken. Dankzij de TOPdeskConnector heeft de behandelaar bij elk vervolgbezoek alle relevante historie bij de hand.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan allerlei informatie (automatisch) vastgelegd worden, zoals: km-registratie, tijdregistratie, verbruikt materiaal en retour genomen goederen. De resultaten worden al tijdens de uitvoering teruggekoppeld naar uw TOPdesksysteem, zodat uw backoffice en de aanmelder op elk moment kunnen zien wat de status van het incident is. Hiermee verhoogt u uw klanttevredenheid en vermindert de administratieve last voor behandelaars.

De voordelen van de TOPdeskConnector:

  • Het beste van 2 werelden: TOPdesk voor het registreren van incidenten en Sigmax Connect voor het oplossen van het incident.
  • Op basis van uw criteria wordt automatisch een bezoek aangemaakt in Connect
  • Overzichtelijke en efficiënte manier van het registreren en oplossen van incidenten
  • Altijd de juiste informatie bij de hand door automatisch aangevulde gegevens en historie
  • Iedereen heeft inzicht in de actuele status doordat de melding tijdens de uitvoering continue wordt bijgewerkt
  • Automatische synchronisatie van gebuikte materialen, contacten, bestede tijd en verreden kilometers
  • Achteraf en handmatig bijwerken van incidenten is niet langer nodig

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sigmax Field Service Solutions”

Your email address will not be published. Required fields are marked *